Food

Pinsa Pizza bestellen

De lekkerste Pinsa Pizza eet je bij COURT 15!

De Pinsa Romana heeft geen gewone bodem maar een veel luchtigere en knapperige Pinsa bodem. Het recept van de Pinsa gaat lang terug in de Italiaanse geschiedenis. Pinsa is afgeleid van het Latijnse ‘pinsere’ wat prikken of drukken betekent. Door deze wijze van stretchen van de bodems blijft het deeg licht en luchtig. In de hogere culinaire regionen van Italië en daarbuiten is het Pinsa deeg weer helemaal herontdekt. Het is immers het meest hoogwaardige pizzadeeg dat te vinden is op de markt.

Wat maakt onze Pinsa Pizza zo bijzonder en gezonder dan normale pizza?
Typerend voor het Pinsa-deeg is dat het naast tarwebloem ook soyabloem en rijstebloem bevat. Hierdoor ontstaat een heerlijk aromatisch deeg met een extreem hoge wateropname (tot wel 80% van het eigen gewicht). Nadat het deeg gemaakt is, wordt het ca. 48 uur in een koele rijskast gezet en krijgt het deeg de tijd om langzaam te rijzen en te rijpen. Door het rijpen ontstaat een fermentatieproces waardoor aroma’s, smaak en verteerbaarheid enorm verbeteren. Pinsa Pizza is dus lekkerder én gezonder; extreem licht verteerbaar, bevat 74% minder zout, 33% minder vet, 84% minder suikers en 17% minder koolhydraten!

 

Pinsa Pizza bestellen

Bij COURT 15 kunt u zich culinair laten verwennen door de chef. Naast Pinsa Pizza’s en gerechten van onze BITES kaart serveren wij verrukkelijke weekgerechten v.a. €14,50. (H)eerlijke gerechten, daar houden wij van en mag u ons aan houden…